Articole recente

Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii - IMM INVEST ROMÂNIA

   Prin ORDONANTA DE URGENTA nr. 42 din 2 aprilie 2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii - IMM INVEST ROMÂNIA s-a aprobat Schema de ajutor de stat pentru susținerea activității IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

   Perioada de valabilitate a schemei de ajutor este cuprinsa intre perioada intarii in vigoare a OUG42/2020 si pana la 31.12.2020.

Tags: 

Legislația muncii - noutăți octombrie 2017

   In lunile iulie si august 2017 au aparut noi reglamentari in domeniul muncii.

   S-a impus obligativitatea angajatorului  de a ţine la locul de muncă evidenţa orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidenţierea orei de începere şi a celei de sfârşit a programului de lucru, şi de a supune controlului inspectorilor de  muncă această evidenţă, ori de câte ori se solicită acest lucru.

Tags: 

Split TVA

   Ministrul finantelor a anuntat azi, 30.08.2017, ca incepand cu 01.01.2018 plata defalcata a TVA va fi aplicata obligatoriu.

   Optional se poate aplica acest sistem de plata defalcata a TVA-ului incepand cu 01.10.2017, iar societatile care aleg sa aplice sistemul din octombrie 2017 vor primi facilitati fiscale. Acestea se refera la o reducere a impozitului pe profit cu 5% si scutirea de penalitati daca au obligatii restante. 

Tags: 

Declarația 394 – octombrie 2016

   Incepand cu luna octombrie 2016, declaratia 394 se completeaza in totalitate.

   Astfel, in Caseta C se completeaza toate tranzactiile realizate pe teritoriul Romaniei cu persoane platitoare de TVA. Declararea tranzactiilor se face pe cote de TVA. Nu se declara tranzactiile scutite si nici operatiunile care nu intra sfera de aplicare a TVA.

   Pentru tranzactiile cu taxare inversa se declara produsule pentru care s-a aplicat acest mecanism.

Tags: 

Pages

Subscribe to RSS - Articole recente